De modus van Programmacontrole selecteren

Zo selecteert u de modus van Programmacontrole:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Security ControlsProgrammacontrole in het venster met de programma-instellingen.
  3. Selecteer in het blok Modus van Controle van programma-opstart een van de volgende opties:
    • Denylist . Als deze optie is geselecteerd, staat Programmacontrole toe dat alle gebruikers programma's starten, behalve in gevallen waarbij aan de voorwaarden van de blokkeringsregels van Programmacontrole is voldaan.
    • Allowlist. Als deze optie is geselecteerd, staat Programmacontrole niet toe dat gebruikers programma's starten, behalve in gevallen waarbij aan de voorwaarden van de uitvoeringsregels van Programmacontrole is voldaan.

De Golden Image-regel en de Vertrouwde updaters-regel zijn aanvankelijk gedefinieerd voor de Allowlist-modus. Deze Application Control-regels komen overeen met KL-categorieën. De KL-categorie 'Golden Image' bevat programma’s die de normale werking van het besturingssysteem verzekeren. De KL-categorie 'Vertrouwde updaters' bevat updaters voor de meest bekende softwareleveranciers. U kunt deze regels niet verwijderen. De instellingen van deze regels kunnen niet worden bewerkt. Standaard is de Golden Image-regel ingeschakeld en is de Vertrouwde updaters-regel uitgeschakeld. Alle gebruikers mogen programma's starten die aan de activeringsvoorwaarden van deze regels voldoen.

Alle gemaakte regels tijdens de geselecteerde modus worden opgeslagen nadat de modus wordt gewijzigd zodat de regels opnieuw kunnen worden gebruikt. Om deze regels weer te gaan gebruiken, hoeft u alleen maar de benodigde modus te selecteren.

4. Selecteer in het blok Actie bij starten van geblokkeerde programma's de actie die door het onderdeel moet worden uitgevoerd wanneer een gebruiker een programma probeert te starten dat door de regels van programmacontrole is geblokkeerd.
  5. Schakel het selectievakje Laden van DLL-modules controleren in als u wilt dat Kaspersky Endpoint Security het laden van DLL-modules bewaakt wanneer programma's worden gestart door gebruikers.

Informatie over de module en het programma dat de module heeft geladen wordt in een rapport opgeslagen.

Kaspersky Endpoint Security bewaakt alleen DLL-modules en stuurprogramma's die zijn geladen nadat het selectievakje werd ingeschakeld. Start de computer opnieuw op nadat u het selectievakje hebt ingeschakeld als u wilt dat Kaspersky Endpoint Security alle DLL-modules en stuurprogramma's bewaakt, inclusief deze die worden geladen voordat Kaspersky Endpoint Security wordt gestart.

Wanneer u de controle over het laden van DLL-modules en stuurprogramma's inschakelt, moet u in de instellingen van programmacontrole controleren of een van de volgende regels is ingeschakeld: de standaard Golden Image-regel of een andere regel die de Kl-categorie “Vertrouwde certificaten” bevat en ervoor zorgt dat vertrouwde DLL-modules en stuurprogramma's worden geladen voordat Kaspersky Endpoint Security wordt gestart. Als u de controle van het laden van DLL-modules en stuurprogramma's inschakelt wanneer de regel Golden Image is uitgeschakeld, kan het besturingssysteem instabiel worden.

We raden aan dat u de wachtwoordbeveiliging voor de configuratie van programma-instellingen inschakelt zodat u de regels die essentiële DLL-modules en stuurprogramma's vanaf het begin blokkeren kunt uitschakelen, zonder de instellingen van het Kaspersky Security Center-beleid te wijzigen.

6. Sla uw wijzigingen op.